logo

Безпека дорожнього руху стосується кожного

За даними ВООЗ у світі кожного року в автомобільних аваріях гине близько 1,3 млн осіб. В Україні за перше півріччя 2018 року сталося  68776 ДТП в яких загинуло 1237 осіб. Тому, як зазначено в «Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року», дорожньо-транспортний травматизм є однією з найбільших проблем охорони здоров‘я.

З метою зменшення вищезазначеної сумної статистики водії, які керують транспортним засобами що перевозять пасажирів та вантажі повинні проходити медичний огляд в спеціалізованих медичних закладах. Однією з складових проходження такого огляду є проходження водіями психофізіологічного обстеження - перевірки здатності водія виконувати роботи з керування транспортними засобами під час  перевезення пасажирів та вантажів.

На протязі 2018 року ДП «Чернігівський ЕТЦ» активно співпрацює з такими медичними закладами Чернігівської області  та проводить  психофізіологічне обстеження водіїв, які перевозять пасажирів та вантажі. За результатами такого обстеження водіям надаються висновки та протоколи психофізіологічного обстеження, у відповідності до яких медична комісія робить висновок про придатність (непридатність) водія до виконання вищезазначених робіт.

За перше півріччя 2018 року психофізіологічну експертизу в ДП «Чернігівський ЕТЦ»  пройшло більш ніж 1 тисяча таких водіїв.

косавминдох