logo

Дозвіл для ліцензії на торгівлю пальним та зберігання пального

Законом України № 2628 внесено зміни, зокрема, до Закону України № 481/95-ВР, відповідно до яких з 01.07.2019 запроваджується ліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.

Однією із вимог для отримання ліцензії на право оптової і роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального є наявність дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Необхідність одержання Дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки визначена ст. 21 Закону України «Про охорону праці».

Порядок видачі Дозволів встановлений постановою КМУ «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки» від 26.10.2011 р. № 1107.

Дозвіл видається територіальним органом Держпраці на підставі висновку експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання, проведеної експертними організаціями, які забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці та мають підтверджену компетенцію для інспекційної діяльності у сфері охорони праці відповідно до законодавства.

косавминдох