logo

Навчання з питань охорони праці – основа для організації безпечного ведення робіт на підприємстві

24-28 вересня 2018 року фахівцями ДП «Чернігівський ЕТЦ» організовано та проведено виїзне навчання з питань охорони праці посадових осіб одного з найбільших підприємств міста – Чернігівського відділення ПАТ «Сан ІнБев Україна».

Згідно навчального курсу, слухачам були запропоновані для вивчення дисципліни, що стосувалися основних положень Закону України «Про охорону праці», Кодексу Законів про працю та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, пожежної безпеки, електробезпеки на підприємстві, вибухонебезпеки виробництв та вибухозахисту, розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, організації роботи з охорони праці, системи управління охороною праці, державного управління охороною праці, а також гігієни праці, медичних оглядів, профілактики професійних отруєнь і захворювань, надання домедичної допомоги потерпілим у разі нещасного випадку.

Окрім фахівців ДП «Чернігівський ЕТЦ», викладачами виступили представники, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, Інспекції Держенергонагляду у Чернігівській області, професіональний лікар-психофізіолог.

Слухачам були роздані навчально-методичні матеріали, продемонстровані сучасні презентації з використанням мультимедійних засобів навчання. Для практичної роботи застосовано реанімаційний тренажер з тренування навичок серцево-легеневої реанімації.

Спілкування проходило в обстановці професіоналізму, відкритості та доброзичливості.

Завершенням навчального процесу стала успішна здача іспиту комісії Управління Держпраці у Чернігівській області та видача посвідчень встановленого зразка.

косавминдох