logo

Одягнімо вишиванки, друже…

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію та відмінність. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

Традиційно, в третій четвер травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки.

День вишиванки - відносно нове народне свято, покликане до сприяння єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

17 травня 2018 року працівники ДП «Чернігівський ЕТЦ»  черговий раз долучилися до святкування Всесвітнього Дня вишиванки, популяризуючи національну культуру і традиції.

        

Українська вишиванка є абсолютно унікальним, автентичним продуктом, який характеризує не лише темперамент нації, але є її генетичним кодом. І найважливіше те, що вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.

Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка- вишиванка – є головним оберегом людини. Святе покривання, яке найближче до тіла, - це, звісно, своя сорочка. Говорячи про везучу людину, що «народилась в сорочці», ми згадуємо ту саму доленосну вишиту сорочку – символ здоров’я, краси, чистоти помислів і єднання з душею предків.

 

Одягнімо вишиванки, друже,

Хай побачить українців світ —

Молодих, відважних, дужих,

У єднанні на сто тисяч літ.

косавминдох