logo

Організовуємо виїзні навчання з питань охорони праці

Упродовж лютого 2019 року фахівцями ДП «Чернігівський ЕТЦ» організовано й проведено ряд виїзних навчань з питань охорони праці посадових осіб і спеціалістів підприємств, установ і організацій Ніжинського та Коропського районів Чернігівської області.

Згідно навчального курсу, слухачам були запропоновані для вивчення дисципліни, що стосувалися основних положень Закону України «Про охорону праці», Кодексу Законів про працю та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, законодавства України про загальнообовязкове державне соціальне страхування, пожежної безпеки, електробезпеки на підприємстві, вибухонебезпеки виробництв та вибухозахисту, розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, організації роботи з охорони праці, системи управління охороною праці, державного управління охороною праці, а також гігієни праці, медичних оглядів, профілактики професійних отруєнь і захворювань, надання домедичної допомоги потерпілим у разі нещасного випадку.

Окрім методистів та експертів технічних з промислової безпеки ДП «Чернігівський ЕТЦ», викладачами виступили представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, професіональний лікар-психофізіолог.

Слухачам були роздані навчально-методичні матеріали, продемонстровані сучасні презентації з використанням мультимедійних засобів навчання, для практичної роботи застосовано реанімаційний тренажер з тренування навичок серцево-легеневої реанімації.

Спілкування проходило в обстановці професіоналізму, відкритості та доброзичливості.

Завершенням навчального процесу стала успішна сдача іспиту комісії управління Держпраці у Чернігівській області та видача посвідчень встановленого зразка.

 

Організація виїзного навчання на підприємстві або у будь-якому районному центрі області можлива за наявності 10-15 слухачів.

Додаткову інформацію можно отримати у відділі навчання та психофізіологічної експертизи за тел.(0462)617-222, 617-997.

 

 

косавминдох