logo

Проведено семінар з забезпечення експлуатаційної придатності будівель і споруд

28-30 січня 2019 року ДП «Чернігівський ЕТЦ» проведено черговий семінар «Загальні принципи забезпечення експлуатаційної придатності будівель і споруд», в якому взяли участь посадові особи та фахівці підприємств, установ, організацій, відповідальні за безпечну експлуатацію будівель і споруд.

У відповідності до визначеної тематики, заступником директора з виробництва ДП «Чернігівський ЕТЦ», експертом з технічного обстеження будівель і споруд, членом всеукраїнської громадської організації «Асоціація експертів будівельної галузі» Побережним Олександром Сергійовичем до уваги запрошених було запропоновано розгляд наступних питань:

  • зміни в законодавчій та нормативній базі з питань безпечної експлуатації будівель і споруд;

  • загальні принципи збереження надійності, безпеки та експлуатаційної придатності існуючих будівель та інженерних споруд;

  • експлуатаційна придатність будівель та споруд;

  • догляд та нагляд за існуючими будівлями та спорудами (види та вимоги до контролю);

  • вимоги щодо обстеження будівель і споруд для визначення та оцінки їх технічного стану (настанова ДСТУН Б В.1.2-18:2016).

Слухачам була продемонстрована сучасна презентація з використанням мультимедійних засобів навчання.

Актуальність та нагальність заходу підтверджена багаточисельними запитаннями слухачів як по визначеним питанням семінару, так і по іншим проблемним питанням з безпечної експлуатації будівель та споруд.

В процесі обговорення досвідченим у цій галузі фахівцем Побережним О.С. надані вичерпні відповіді на запитання слухачів та відповідні роз’яснення з актуалізації зазначеного напрямку діяльності.

По закінченні заходу всі учасники отримали свідоцтва щодо підвищення кваліфікації за результатами проведеного семінару.

косавминдох