logo

Відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Безпечне та здорове майбутнє праці»

У рамках реалізації плану заходів з підготовки та проведення у Чернігівській області у 2019 році Дня охорони праці відбулося засідання «круглого столу» у якому прийняв участь заступник директора з виробництва Побережний О.С. На заході були присутні представники Управління Держпраці у Чернігівській області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, Чернігівського обласного об’єднання роботодавців, органів державної виконавчої влади, підприємств міста Чернігова і області, представники громадськості.

Учасники «круглого столу»  наголошували  на необхідності вжиття заходів для запобігання й попередження виробничого травматизму. Під час доповідей було наведено статистику нещасних випадків на підприємствах Чернігівщини та аналіз взаємозв’язку ефективності системи управління охороною праці на підприємстві з умовами виробництва і якістю організації виробничих процесів. Було звернуто увагу учасників на те, що близько 70 % нещасних випадків відбулися саме з організаційних причин, що говорить про не дотримання посадовими особами підприємств вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Всі учасники заходу мали змогу виступити і обговорити питання порядку денного. У ході дискусії за результатами доповідей було порушено ряд нагальних на сьогодні проблем, зокрема: недостатнього рівня загальної обізнаності і культури охорони праці населення; недостатньої кількості кваліфікованих кадрів; незадовільного стану здоров’я працюючих. Учасники неодноразово підкреслювали необхідність збільшення і оптимізації інформаційної роботи, пошуку актуальних форм і методів просвітницької діяльності у сфері безпеки праці, зокрема, на базі середніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Всі пропозиції і побажання, озвучені учасниками під час обговорення, будуть враховані та використані у подальшому прийнятті відповідних спільних рішень.

косавминдох