logo

Cерія семінарів з введенням в дію нових правил ОП під час експлуатації вантажопідіймальних кранів

У зв’язку з набранням чинності 10 квітня 2018 року нових Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання (затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від 19.01.2018 №62, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 лютого 2018р. за №244/31696), 04 травня 2018 року в Державному підприємстві «Чернігівський експертно-технічний центр Держпраці» проведено позачергове навчання (семінар) і перевірка знань, в якому взяли участь 57 слухачів.

Під час навчання розглянуті питання встановлення вимог охорони праці на робочих місцях у суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, що займаються монтажем, демонтажем, експлуатацією (використання за призначенням, технічне обслуговування, ремонт), модифікацією (реконструкція чи модернізація), перевіркою технічного стану (технічний огляд, експертне обстеження) вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, а також установлення мінімальних вимог безпеки до зазначеного обладнання.

Слухачам були роздані навчально-методичні матеріали, продемонстрована сучасна презентація з використанням мультимедійних засобів навчання.

Завершенням  навчального  процесу   стала  успішна  сдача  іспиту  Комісії Управління Держпраці у Чернігівській області за участю  представника  Федерації  профспілкових  організацій  Чернігівської  області,  з  видачею  посвідчень встановленого зразка.

косавминдох